NA SKRÓTY REPERTUAR ŁÓDZKICH KIN REPERTUAR TEATRÓW KALENDARZ SPORTOWCA INFORMATOR KONCERTOWY

Chcesz wesprzeć Plastra? Wpłać na utrzymanie naszego serwera.

Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Fine Dining Week

26 sierpnia 2020 13 września 2020

Rozpoczęła się dziewiąta edycja festiwalu kulinarnego Fine Dining Week. Wydarzenie potrwa do 13 września. Autorskie dania przygotowali znakomici Szefowie Kuchni  w myśl motywu przewodniego: sezon na polski fine dining. 5-daniowe menu  w festiwalowej cenie 129 zł za osobę to doskonała okazja do poznania nowych miejsc  i smaków. Rezerwacji można dokonywać online na stronie www.FineDiningWeek.pl.

Podczas Fine Dining Week wybitne restauracje jeszcze szerzej otwierają swoje drzwi dla Gości – w trakcie festiwalu będzie można skosztować niedostępnego na co dzień menu  degustacyjnego, obsługa restauracji opowie o potrawach, składnikach i stosowanych  technikach. Letnia edycja Festiwalu przypada na czas pełni plonów, dlatego w menu zagości  wiele dań skomponowanych z najlepszych polskich sezonowych produktów – warzyw,  owoców i świeżych ziół z ekologicznych upraw i restauracyjnych ogródków.  – Menu festiwalowe powstało z myślą o wakacyjnych podróżach po naszym kraju.  Pragniemy, by za sprawą wspomnianej kulinarnej podróży, Goście mieli okazję przenieść się do miejsc, smaków i zapachów, które znają, które pamiętają i które są im z wielu  względów bliskie – mówi Arkadiusz Kozłowski, szef kuchni łódzkiej restauracji Quale.

Festiwal trwa od 26 sierpnia do 13 września w 8 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Każdy pełnoletni Gość otrzyma także w prezencie kieliszek Martini Prosecco. Rezerwacjie stolików na stronie www.FineDiningWeek.pl.

Tegoroczna edycja festiwalu jest dedykowana utalentowanym szefom kuchni tworzącym  dziś tożsamość polskiego haute cuisine oraz rozwijającej się polskiej scenie fine diningowej,  która twórczo łączy tradycję z nowoczesnością. Polski fine dining ciągle ewoluuje. Nasi lokalni szefowie kuchni wymieniają się pomysłami i prą niesamowicie do przodu. W restauracjach fine diningowych Trójmiasta czućfantastyczną energię i każda nowa odsłona menu jest kolejnym krokiem naprzód naszej lokalnej sceny restauracyjnej. Coraz śmielej szefowie kuchni eksperymentują z lokalnymi przepisami i odkrywają na nowo bogactwo polskich lasów i łąk. – komentuje Marcin Oziębły, Front of House Manager, Biały Królik.

Festiwal odbywa się w duchu filozofii #RespectFood stworzonej przez jednego z najlepszych  szefów kuchni na świecie Massimo Botturę, który odwiedził festiwal w zeszłym roku.

RestaurantClub jako organizator wydarzenia kontynuuję tę misję w ramach trwającej kampanii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu  rezerwacji online, marnowanie jedzenie w restauracjach ograniczone jest do minimum. Rezerwacje: www.FineDiningWeek.pl

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań,
Silesia, Trójmiasto, Szczecin
Termin Festiwalu: 26 sierpnia – 13 września 2020 r.

Szczegóły

Start:
26 sierpnia
Koniec:
13 września
Wydarzenie kategorie:
,
Wydarzenie Tagi:

Łódź – różne miejsca

Łódź, Polska + Google Map

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*