NAJSTARSZY FESTIWAL KULINARNY W POLSCE
ŁÓDŹ JAKO KULINARNA STOLICA POLSKI
Wydarzenie trwa 5 dni.
Głównym wydarzeniem jest konkurs na najlepsze danie, deser i koktajl alkoholowy.
Przebiega w dwóch etapach
// w pierwszym etapie oceniamy propozycję na podstawie opisu i zdjęcia
// drugi etap to już finał
Każdy z dopuszczonych do drugiego etapu lokali przygotowuje danie główne lub / i deser
lub / i napój lub koktajl alkoholowy zgodne z tematem przewodnim.
DANIA FESTIWALOWE
CO ZJEMY
Propozycje festiwalowe serwowane są w korzystnej cenie:
danie głowne 16 zł,
deser + napój 12 zł,
koktajl alkoholowy 12 zł.
Dania ocenia anonimowe jury złożone z szefów kuchni (staramy się dobrać tych najlepszych w Polsce) oraz publiczność w głosowaniu SMS.
Przyznawane są nagrody w każdej kategorii podczas Gali Rozdania Nagród.
W tym roku Gala odbędzie się 14 czerwca 2018 – czwartek w teatrze Nowym przy ul. Więckowskiego 15 Łodzi.
IMPREZY TOWARZYSZĄCE
To również okazja dla firm sponsorskich do zaprezentowania swoich produktów.
Oprócz konkursu odbywały się wydarzenia towarzyszące:
// warsztaty kulinarne
// przegląd filmów kulinarnych
// Szkoła Dobrego Smaku dla Dzieci z uczestniczkami Junior MasterChef
// spotkania z podróżnikami
// wieczory degustacyjne