„Festyn kulinarny zorganizowany zostanie z okazji jubileuszu 200-lecia Łódzkiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy, obecnie funkcjonującego pod nazwą Cech Przedsiębiorców Branży Mięsnej Ziemi Łódzkiej. 23 września od godz. 12:00 do 20:00 w pasażu Schillera będzie bardzo smacznie!

– Będzie to impreza propagująca mięso drobiowe, wieprzowe oraz jego przetwory jako podstawowy składnik zdrowego żywienia, połączony z pokazami kulinarnymi, degustacją i poczęstunkiem, prezentacjami edukacyjnymi i spotkaniami z przedstawicielami nauki, działaniami sportowymi i artystycznymi – informują organizatorzy.

Jednodniowy festyn w plenerze to swoisty festiwal mięsa i przetworów mięsnych, jest imprezą cykliczną, organizowaną co roku, we wrześniu, w wybranej wielkiej aglomeracji miejskiej. Adresatem imprezy są nie tylko profesjonaliści związani zawodowo ze środowiskiem przetwórców, wędliniarzy, hodowców i technologów żywienia oraz gastronomów, ale przede wszystkim – w ramach popularyzacji idei – zwykli konsumenci.

Teren imprezy podzielony zostanie na strefy tematyczne, a wśród najważniejszych atrakcji „Świętomięsa Polskiego” w Łodzi będą:
Kocioł świętomięsny – poczęstunek
Megapatelnia świętomięsna – degustacja
Grill świętomięsny – poczęstunek
Byk na rożnie – degustacja
Stół Poznańskiego, czyli polskie mięso w kuchni żydowskiej
Scena kulinarna, warsztaty i porady kulinarne prowadzone przez zawodowych kucharzy.

A ponadto:
„Zagroda Młodych Hodowców” – strefa dla dzieci, animacje
„Mięsna Wszechnica” – porady i konsultacje dietetyków i technologów
„Parada Mięsna” – akcje happeningowe w wykonaniu teatru ulicznego i zespołu muzycznego

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
holokron
Holokron – zlot fanów Gwiezdnych Wojen
Aleksy_Rzewski
Aleksy Rżewski – spotkania z okazji wyboru pierwszego Prezydenta Łodzi
Fashion_PR_Talks_Lodz
Fashion PR Talks

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*