05112012_078

Warto We wtorek, 7 listopada w Delight, restauracji Hotelu andels zorganizowano pokazowe live cooking w wykonaniu szefa kuchni Mirosława Jabłońskiego.

W programie znalazła się także prezentacja i degustacja śródziemnomorskiego menu sezonowego, a także prezentacja i degustacja win w wykonaniu sommeliera, Jakuba Majer. Na przybyłych gości czekały małże nowozelandzkie w konfiturze pomidorowej oraz risotto z owoców morza podane z szaszłykiem z krewetek i polędwiczki wieprzowej z sosem z czerwonego curry.

Warto dodać, że dwa razy w roku menu Restauracji Delight jest odświeżane i modyfikowane oraz wzbogacane  specjalnymi. Dodatkowo co dwa miesiące wprowadzane są specjalne zestawy dań z sezonowymi akcentami, np. potrawy z grzybami leśnymi czy truskawkami.

05112012_049

W listopadzie w menu Restauracji Delight królują owoce morza oraz prowansalskie akcenty pod hasłem Śródziemnomorska Uczta. Wśród kulinarnych specjałów proponowanych na jesienna słotę znajdują sie, m.in. ragoût z krewetek i kalmarów z pomarańcza marynowana w chilli, carpaccio z przegrzebków z dressingiem limonkowo–kolendrowym i pomidorami concasse z czosnkiem czy Wspomniane już małże nowozelandzkie duszone w pikantnej emulsji z pomidorów w towarzystwie ziół. Po śródziemnomorskiej uczcie planowane są świąteczne tradycje kulinarne w wydaniu fusion.

Zobacz także:

Sports Competitions w hotelu andel’s (foto)

andel’s Contemporary Art 2010 (foto)

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
IMG_2939_kopiuj
Łódzki dzień dla bezdomnych psów (foto)
pochodstudentow
Juwenalia 2010 w Łodzi – wielki pochód studentów (foto+wideo)
IMG_8539_kopiuj
Świąteczna Giełda Płyt Winylowych w Radio Łódź (foto)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*