Plan B – recenzja

planbBardzo słaba, nudna komedia romantyczna z Jennifer Lopez w roli głównej. Omijać szerokim łukiem i pod żadnym pozorem nie iść na to „coś” do kina.

 
Zoe (Lopez) swoje życie poświeciła karierze zawodowej. Z czasem zrezygnowała z pracy w wielkiej korporacji i przejęła sklep zoologiczny. Ponieważ czas płynie nieubłaganie, a na horyzoncie nie znalazł się nikt (lub też Zoe nie miała czasu), kto mógłby być ojcem jej dzieci główna bohaterka postanowiła zrealizować swój plan b – czyli sztuczne zapłodnienie.

Traf jednak chciał, ze w dniu wyjścia z kliniki poznała przystojnego farmera Stana (Alex O’Loughlin), w którym ze wzajemnością zakochała się. Nowa para będzie musiała przygotować się na szok, bo sztuczne zapłodnienie okazało się udane, a Zoe za dziewięć miesięcy urodzi bliźniaki.

Plan B to strasznie przewidywalna, nudna komedia romantyczna, w której komediowych momentów jest jak na lekarstwo (a poziom większości z nich jest żenujący). Denerwuje przez cały film J. Lo. – jak zwykle drętwa (pytanie które się nazywa – czy Jennifer Lopez jest gorszą aktorką, czy piosenkarką  – jak myślicie ?). Jej występy w kolejnych produkcjach wynika chyba z tego, że amerykańskie koncerny filmowe pragną do film ściągnąć rzeszę Latynosów. Innej logicznej odpowiedzi na pytanie – czemu ta pani gra w filmach? – nie ma.

Niezrozumiałe jest także to, w jaki sposób pokazano grupę samotnych matek. To niebyt urodziwe, zdziczałe, nadopiekuńcze kobiety mające problemy w związkach z mężczyznami – inni bohaterowie „Planu B” nie są aż tak bardzo przerysowani. Dlaczego autorzy tejże produkcji chcieli „dopiec” samotnym matkom? Nie wiadomo – widocznie taki kaprys i dowcip twórców.

Jeśli ktoś szuka komedii romantycznej opowiadającej o przygotowaniu do macierzyństwa niech obejrzy „Dziewięć miesięcy”. To film kilka klas lepszy od „Planu B”, którego „najciekawszymi” gagami są walka z psem, który zjadł test ciążowy, czy spotkanie z czarnoskórym ojcem, którego dziecko je piasek i zbiera kupy. Odradzam, zmarnowane pieniądze, dwie godziny nudy z J.Lo. na dokładkę.

Przeczytaj inne recenzje filmowe

Zobacz premiery kinowe

23 komentarze do “Plan B – recenzja

  • 18 czerwca 2010 o 17:50
    Bezpośredni odnośnik

    To jest naprawde super, nigdy się tak nie usmiałam ogladając komedie. Serdecznie polecam:)))

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 12:23
    Bezpośredni odnośnik

    Drogi założycielu tej strony, w 100% się mylisz! Film super, śmieszny, o uczuciach. Idzie się pośmiać, niewiele smutnych momentów, każdy jeden zastąpiony kolejnym żartem! Wcale nie przewidywalna komedia! To film komediowy, dużo w tym żartów i zmiany nastroju! Jeżeli Ci się nie podoba, Twoja sprawa.Większość widzów zadowolona,nie masz gustu lub pojęcia na ten temat. Pozdrawiam i naprawdę polecam ten film.

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 13:27
    Bezpośredni odnośnik

    Popieram komentarz DOMINIKI ponizej !!!! film ciekawy i smieszny , dużo w nim NIEPRZEWIDYWALNYCH momentow i zwrotow AKCJI !!!!!! jennifer lopez wcale NIE gra SZTUCZNIE !!! kazdy moment smieszny !!! mlody i starszy widz z poczuciem humoru i LUBIACY komedie uzna JA za NAJLEPSZA !!! filmy z JENNIFER jak „nigdy więcej” i wiele innych sa WSPANIALE !!!! anka i co bylas ?? oplacalo sie ?? mam nadzieje !!!! MIKA TO zle ze idzie ????? NIE pozaluja !!! nie zgadzam sie z zalozycielem !!!! film swietny i smieszny , zwroty smutne przekszalcone na smieszne !!!!!!!!!

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 17:19
    Bezpośredni odnośnik

    WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE.MAGDALENA SITERSKA Z TEJ STRONY.KOBIETA-Z NAGRAŃ SCENARZYSTY Z FILMU PLAN B, W WESRJI POLSKIEJ M.INN TŁUMACZENIE FILMU I WYŚWIETLANIE.SAMA BYŁAM PRZY PUSZCZANIU PREMIERY,I NAGRYWANIU RAZEM ZE SCENARZYSTĄ (BRAK ZGODY OD STRONY DRUGIEJ WYJAWIANIA NAZWISKA) I PRZYZNAM,ŻE FILM TWÓRCZY.ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA TEGO FILMU BEZ TŁUMACZENIA,WERSJA ANGIELSKA.W NASZEJ WERSJI,PODROBIONE NIEKTÓRE SŁOWA!FILM BARDZO ŚMIESZNY,ZGADZAM SIĘ W 100% Z KOMENTARZEM PANI DOMINIKI.JEŻELI UKOCHANA EKIPA ZNALAZŁA TEN WĄTEK,POZDRAWIAM D.K, O.K, W.O!!! SZANUJĘ ZDAJNIE ZAŁOŻYCIELA,JEDNAK SIĘ NIE ZGADZAM.POZDRAWIAM MAGDALENA SITERSKA

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 17:21
    Bezpośredni odnośnik

    dzien dobry pani magdo !!! co tak znana osoba robi na tej stronie? miło panią poznać !! bardzo uwielbiam panią, !!!pani scenerie!!! 🙂 film super przydała sie tam pani ręka polecam fdilm

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 17:24
    Bezpośredni odnośnik

    Dzień dobry! Pani Magdo cóż panią sprowadza na tę stronkę? Również kłocę się, film wyśmienity. Ja szczerze nigdy się tak nie uśmiałam! Czyżby cały Facebook o tym świeżbił? Miło, że pani też siedzi na internecie! Kurczę, jestem pod wrażeniem,tak znana osoba…Zgadzam się, a ty załozycielu wstydź się 🙂

    Odpowiedz
  • 20 czerwca 2010 o 17:26
    Bezpośredni odnośnik

    PLAN B RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPADAJ OD TEGO FILMU ZALORZYCIELKIO !!!! SMIESNZY:))))))))

    Odpowiedz
  • 21 czerwca 2010 o 05:14
    Bezpośredni odnośnik

    Jak czytam powyższe komentarze, to aż pusty śmiech mnie ogarnia. Niesamowita batalia o opere mydlaną, która co najmniej otrzyma nominację do nagrody Oscara w kategorii najlepsza pierwszoplanowa rola kobieca, scenariusz, i co jeszcze? Sentencjonalnie zawyję – Koń by się uśmiał! Gratuluję wysublimowanego poczucia humoru.

    Odpowiedz
  • 21 czerwca 2010 o 11:54
    Bezpośredni odnośnik

    Tak, mnie też się zbiera gdy to czytam. Muskularna dawka śmiechu wykorzystana w żarcie – taki jest Plan B. Świetna komedia roku, tak jak powiedziała Anita, mogłaby nominować do Oskara.

    Odpowiedz
  • 21 czerwca 2010 o 13:27
    Bezpośredni odnośnik

    [quote name=”Magdalena Siterska”]Tak, mnie też się zbiera gdy to czytam. Muskularna dawka śmiechu wykorzystana w żarcie – taki jest Plan B. Świetna komedia roku, tak jak powiedziała Anita, mogłaby nominować do Oskara.[/quote]

    Pani Magdaleno, chyba niezrozumiała Pani treści mojego komentarza.

    Odpowiedz
  • 22 czerwca 2010 o 15:15
    Bezpośredni odnośnik

    Przepraszam! Wychodzi na to, iż pani opinia negatywna? Dla ludzi z poczuciem humoru jest wspaniała. Jak mówią poniższe komentarze. (Co nie oznacza że pani humoru nie ma) Zależy jak kto woli. pozdrawiam

    Odpowiedz
  • 22 czerwca 2010 o 15:18
    Bezpośredni odnośnik

    PANI ANITO , PANI NIE MA POCZUCIA HUMORU !!! NIE ZGADZAM SIĘ Z P . MADZIĄ , BO ONA MOWI ZE PANI BYC MOZE MA !!!! A PANNA ANITA NIE MA!!!!! DZIWNE SŁOWNICTWO , NA TAKICH STRONACH JETS TO WYWYŻSZANIE SIE ZA WYKRES POZIOMU INNYCH !!! BEZ SENSU … 'OPERA MYDLANA ’ ??? CO TO WOGLE ZNACZY ?? NIE NASZA ERA , ANITKO ;-)) IM. MIECISŁAWA ROZBUN FTR. SANTERMORGAN

    Odpowiedz
  • 22 czerwca 2010 o 15:23
    Bezpośredni odnośnik

    [quote name=”Anita”]Jak czytam powyższe komentarze, to aż pusty śmiech mnie ogarnia. Niesamowita batalia o opere mydlaną, która co najmniej otrzyma nominację do nagrody Oscara w kategorii najlepsza pierwszoplanowa rola kobieca, scenariusz, i co jeszcze? Sentencjonalnie zawyję – Koń by się uśmiał! Gratuluję wysublimowanego poczucia humoru.[/quote]

    PUSTY SMIECH CHYBA ! ! ! mnie ! ! ! A NIE PN OGARNIA.

    Odpowiedz
  • 2 lipca 2010 o 20:06
    Bezpośredni odnośnik

    I do not know what he does not fit Mrs. Anita .. Comments hopeless, Ms. Magda Sitersko sincerely thank you for your cooperation. Mrs. August Porozumiewała brilliantly in English … Link [hopeless?] Went to Manchass Graciosso who can consult with us here. Select a topic – thanks Magdalenno! 'Manchasi’ probably thanks you … for that your 'walking recorded Jennifeeeer loppez’ …. magdo wrote down the well! I hope the next work – excellent. Magda Excellency, Your Meinchirr Sandex

    Odpowiedz
  • 2 lipca 2010 o 20:17
    Bezpośredni odnośnik

    What a sophisticated opinions I read, just squeal with delight sententiously PLAN B, which brought the audience:) I am a „friend” Jennifer planned … It is a pity that she and other colleagues plan will not read this ..:) Of course, soon you will see a new hit with Jennifer recorded with the same crew, thanks so much for this release this sites! even ask for the removal .. What makes the „famous” people from the plan are on this page? 🙂 Browsed through the hits and a colleague from the plan I have a link :):):):):) very nice to read it .. unfortunately, I used google translator of English to read and comment you Madzia and others as well as the entire text. I greet and I insist on the removal shall meet „the famous” yet fans heh – thanks Meinchirr:) :):):) – Manchass Graciosso

    Odpowiedz
  • 12 lutego 2013 o 09:22
    Bezpośredni odnośnik

    Mnie bardzo się film spodobał…Przewidywalny???Hmmm….Jakby tak na to patrzeć to człowiek nie oglądałby prawie żadnych filmów no bo : słyszysz komedia albo komedia romantyczna to od razu wiesz że skończy sie dobrze,oglądasz kryminał to często już po paru minutach wiesz kto zawinił zabił czy co tam… Większość filmów a raczej prawie wszystkie sa ,,przewidywalne” ale uważam że komedie to takie specyficzne filmy,które należy oglądać z przymróżeniem oka a jak trzeba to i dwóch… 🙂 pozdrawiam

    Odpowiedz
  • 23 marca 2013 o 12:27
    Bezpośredni odnośnik

    niektóre komentarze mnie obrzydzają komu nie podobał się ten film albo jest starą babą bez poczucia humoru albo już nawet nie wiem co.Moim skromnym zdaniem ta komedia jest po prostu super PANI ANITO w jakich czasach pani żyje
    OPERA MYDLANA HAHAHAHA
    PORAŻKA

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pomóż nam

Strefa filmu

Repertuar kin

Zobacz na co warto iść do kina. Więcej »

Premiery

Nie zapomnij o najciekawszych premierach filmów. Więcej »

Informator

ABC każdego miłośnika filmu. Adresy, ceny biletów, itp. Więcej »

Polecamy