13sorbetŁódzki Sorbet CytryNOWY to lokalny produkt, wytwarzany przez łódzkich producentów lodów.  Doskonały na upały, dobry dla osób, które nie mogą jeść tworzonych na bazie mleka produktów.

Łódzki Sorbet Cytrynowy można spróbować w cukierni – lodziarni WASIAKOWIE przy ul. Traugutta 2 oraz w mobilnej lodziarni Małe Conieco. Do wytwarzania Łódzkiego Sorbetu Cytrynowego mogą przyłączyć się kolejni lokalni wytwórcy lodów.

Łódzcy przedsiębiorcy korzystają z karnówki. Wiedzą, że pochodzi ona z ujęć głębinowych, zawiera korzystne dla człowieka minerały – związki wapnia, sodu, potasu, magnezu.

Na łódzkiej wodzie w rzemieślniczym Browarze „Księży Młyn” powstało już 9. gatunków piwa. Również „Browar Łódzki” warzy swoje piwa na wodzie głębinowej.  Na bazie wody z Łodzi powstaje też napój jabłkowy „łódzki kompot”. Woda podawana jest na życzenie klientów w restauracjach.

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
533870_264339827036469_284334199_n
Elite Model Look w Manufakturze (foto)
Kiedy skorzystamy z aquaparku „Fala” po epidemii?
IMG_3047
Listopadowa Masa Krytyczna 2014 (foto+wideo)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*