Street_Food_Festival_15-10-2016-5 Strefa Piotrkowska 217 po raz dwunasty zaprosiła łodzian na największą i najsmaczniejszą ucztę w ramach Łódź Street Food Festival. Impreza odbywała się w dniach 15-16 października.

Podczas XII edycji festiwalu pojawiło się blisko 50 wystawców oferujących wyjątkowe potrawy. Na mięsożerców czekały przepyszne steki, żeberka i policzki przygotowywane na 1,5 tonowym grillu oraz bogata oferta burgerów. Wystawcy przygotowali dania z sosami na bazie Red Stag oraz Jacka Danielsa. W festiwalowym menu znalazły się również kanapki z szarpaną wołowiną, zapiekane śliwki oraz grzanki z żydowskim kawiorem.

joomplu:115629

Rozgrzać się można było przy ognistych zupach – kremach, tureckim napoju mlecznym salep czy pikantnym taco i burrito. Miłośnicy kuchni azjatyckiej mogli kolejny raz wypróbować tybetańskich pierożków oraz zupy ramen.Plus hiszpańskie empanady i churrosy, węgierskie langoshe i kołacze, belgijskie frytki, włoska pizza oraz alzackie podpłomyki.

Zapraszamy do foto relacji:


/fot. Michał Mikulski

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
PLASTER-logo-portalu-PION
6. urodziny Plastra Łódzkiego
Festiwal Łódź Czterech Kultur – ruszyła sprzedaż biletów
12 wniosków po Kongresie Nowej Mobilności 2022

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*