Łódź Restaurant Week 2016

Lodz_Restaurant_WeekW kwietniu po raz pierwszy w naszym mieście odbędzie się Festiwal Restaurant Week. Jest to wspaniała wiadomość dla mieszkańców Łodzi – Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej, która odbędzie się w dniach od 1 do 10 kwietnia.

W czasie Festiwalu zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym. Będziemy mieli okazję spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. W Polsce Festiwal odbywa się od 2014 roku.

Tematem przewodnim najbliższego Festiwalu najlepszych Restauracji jest hasło „Kwitnąca scena restauracyjna”, pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat – mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki  powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni. Przede wszystkim jednak oznacza ono ogromną liczbę nowych Gości, którzy zdecydowali się na odwiedziny w Restauracjach i regularne uczestnictwo w niesamowitym rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Im wszystkim dedykowana jest wiosenna edycja Festiwalu.

Wiosenny Restaurant Week 2016 to już szósta edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, którego misją jest przybliżanie Gościom rosnącej polskiej sceny restauracyjnej. W dotychczasowych wydarzeniach wzięło udział już w sumie 93 746  Gości oraz 226 Restauracji, które wydały 280 743 festiwalowe dania.

W pierwszej łódzkiej edycji wezmą udział 22 najlepsze Restauracje: Bawełna, Four Colors (Double Tree By Hilton), Gęsi Puch, Gronowalski, Klub Wino, Kolory Wina (NoBo Hotel), LaVende Manufaktura, Lokal, Malinowa (Grand Hotel), MITMI restobar, MOTYWY, Nowa Łódź, Piknik, Piotrkowska Klub 97, Piwnica Łódzka, Restauracja Polska, Quale Restaurant, Revelo, Señoritas Restaurant & Lounge, Szpulka Bar&Bistro, U Kretschmera (Tobaco Hotel), Zel Restauracja.

Jeden komentarz do “Łódź Restaurant Week 2016

  • 26 października 2016 o 06:00
    Bezpośredni odnośnik

    Jesteśmy pod wrażeniem pięknej oprawy naszej niedzielnej przygody z Restaurant Week Festiwal w restauracji Kolory Wina w Nobo Hotel w Łodzi.
    Na szczególne wyróżnienie zasługuje wyjątkowa i zaskakująca kompozycja doznań i smaków w Veloute z pora z grzankami, oraz rewelacyjny filet z perliczki 'sous-vide’ w zestawieniu z cebulową tartą,borowikami i objawieniem gotowanej rzodkwi łagodnie zamykającej kompozycję dania.
    Całość domykała perfekcyjna obsługa dzieląca się z gośćmi ideą festiwalu.
    Oliwne drzewko na stole we wspaniały sposób zachęcało do wspólnego biesiadowania.
    Czekamy niecierpliwie na kolejne niespodzianki w kwietniu.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *