kubryk201120 i 21 maja w Łodzi będą się odbywać XXVII Łódzkie Spotkania z Piosenką Żeglarską KUBRYK ’2011.

W programie znalazły się: koncert ballad żeglarskich i muzyki folk oraz koncert szant i pieśni morskich.  Gospodarzem tegorocznego Kubryku jest łódzka grupa szantowa Cztery Refy. Organizatorami są: Łódzki Dom Kultury, Oficyna Promocyjno – Wydawnicza Joter Music, Fundacja Gniazdo Piratów oraz  Polski Związek Chórów i Orkiestr. Udział w imprezie wezmą laureaci ogólnopolskich festiwali, przeglądów oraz czołówka wykonawców sceny szantowej i folkowej.

Wystąpią m.in.: Cztery Refy, Banana Boat, Flash Creep, North Wind, Sąsiedzi, Duan, North Cape, Sauin, Wikingowie, Stara Kuźnia, Andrzej Korycki i Dominika Żukowska. Tradycyjnie tak jak w latach poprzednich koncerty poprowadzi doskonale znany łódzkiej publiczności Andrzej Śmigielski. Kierownictwo artystyczne i programowe Jerzy Rogacki i Przemysław Hachorkiewicz..

Program Kubryku’2011:

Piątek, 20 maja
Łódź (Duże Kino ŁDK, ul. Traugutta 18) , godz. 18:00
Koncert ballad żeglarskich i muzyki folk
Żeglarska Kraina Łagodności i związki morza z muzyką folk
•    (ok. 10 min.) 18:00-18:15 – rozpoczęcie
•    (ok. 35 min.) 18:15-18:50 – CZTERY REFY
•    (ok. 40 min.) 18:55-19:35 – FLASH CREEP
•    (ok. 40 min.) 19:40-20:20 – AURA MESY
•    (ok. 35 min.) 20:25-21:00 – NORTH WIND
•    (ok. 20 min.) 21:00-21:20 – przerwa
•    (ok. 45 min.) 21:20-22:05 – DUAN
•    (ok. 40 min.) 22:10-22:55 – Andrzej Korycki i Dominika Żukowska
•    (ok. 45 min.) 23:00-23:45 – SAUIN
 
sobota, 21 maja 2011
Łódź (Duże Kino ŁDK, ul. Traugutta 18), godz. 18:00
Koncert szant i pieśni morskich
Pieśni pracy i pieśni wolnego czasu z instrumentami i bez instrumentów
•    (ok. 10 min.) 18:00-18:10 – rozpoczęcie
•    (ok. 40 min.) 18:10-18:50 – POD WIATR
•    (ok. 40 min.) 18:55-19:35 – NORTH CAPE
•    (ok. 40 min.) 19:40-20:20 – WIKINGOWIE
•    (ok. 40 min.) 20:25-21:05 – STARA KUŹNIA
•    (ok. 20 min.) 21:05-21:25 – przerwa
•    (ok. 45 min.) 21:25-22:10 – NORTH WIND
•    (ok. 45 min.) 22:15-23:00 – CZTERY REFY
•    (ok. 45 min.) 23:05-23:50 – BANANA BOAT
•    (ok. 10 min.) 23:50-24:00 – ALL HANDS, zakończenie

W czasie trwania Kubryku w Gnieździe Piratów (ul. Żeromeskiego 52) organizowane będą imprezy towarzyszące.  Wezmą w nich udział niektórzy wykonawcy.

Bilety w cenie 20 zł (piątek) i 30 zł (sobota) można nabyć: w Ośrodku Muzycznym ŁDK, ul. Traugutta 18, pok. 428 (IV piętro) w godz. 8-16, w tawernie “Gniazdo Piratów”, ul. Żeromskiego 52 od godz. 18 do zamknięcia tawerny  lub przed samą imprezą . Bilety kupione na koncerty Kubryku w Łódzkim Domu Kultury, upoważniają do bezpłatnego w danym dniu wstępu na imprezy towarzyszące.

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
pornografia
Pornografia i KusiCiele w Łodzi Kaliskiej
basia_trzetrzelewska_20100909_1232663455
Basia Trzetrzelewska w klubie Wytwórnia
MONSTER-TRUCK-11969_1_small
Monster Truck supportem Deep Purple
1 Komentarz
  • Kacper
    19 maja 2011 at 12:14

    No 30 pln?? czemu tak drogo?? ;P 😥

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*