Wytwórnia Beer Fest to pierwsza edycja autorskiego festiwalu klubu, podczas którego będziemy celebrować to, co w życiu piwosza najlepsze! 

Będziecie mogli spróbować piw rzemieślniczych od jedenastu wystawców, wśród których znajdują się: WarkotPiwotekaPivovskyTrzech KumpliFunky FluidPerunIncognito, Browar NepomucenKraftklubAuto Pinta oraz Dwóch Braci. Miłośnicy nietuzinkowych wyrobów będą mogli przetestować piwne kosmetyki firmy Saela.

Program wydarzenia obejmować będzie między innymi wykłady tematyczne i pokazy warzenia piwa, będziecie mieć także możliwość spróbowania piw rzemieślniczych od naszych wystawców. Dowiecie się, jak rozpoznać dobre piwo i jak czerpać prawdziwą przyjemność z jego picia. Za sprawą panelu degustacyjnego wystawimy na próbę wasze kubki smakowe.

Będziecie mogli uczestniczyć w warsztatach z parowania piw z potrawami kuchni międzynarodowej – “Beer pairing, czyli o sztuce łączenia piwa z jedzeniem” oraz w warsztatach kulinarnych „Piwne gotowanie” prowadzonych przez mistrzów kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź. Na oba te wydarzenia prowadzimy zapisy i sprzedaż. Ilość miejsc jest ograniczona, a o szczegółach przeczytacie poniżej.

Muzycznie zadbają o was Kapela ze Wsi Warszawaoraz krakowski duet Kirszenbaum, zaś dobrą zabawę między koncertami i po nich zapewni DJ Krzaku!

Partnerem merytorycznym naszego wydarzenia jest Piwny Klub, czyli duet Paweł & Paweł – dwóch piwnych pasjonatów, którzy postanowili wesprzeć festiwal w Wytwórni swoją wiedzą i podzielić się z wami zamiłowaniem do tego trunku. Sponsorem festiwalu jest DoubleTree by Hilton Łódź oraz Toya. Patroni medialni: Dziennik ŁódzkiStudenckie Radio Żak oraz TV Toya.


WARSZTATY:

„Beer pairing”, czyli o sztuce łączenia piwa z jedzeniem  | 20 PLN | czas trwania: 1 godzina

Świat piwa jest niezwykle bogaty. Różnorodność piwnych stylów i smaków sprawia, że możemy ten trunek łączyć z jedzeniem na wiele różnych sposobów. Ale jak to robić prawidłowo? Czy dobierać kierując się zasadą podobieństw? A może kontrastów? Jaki rodzaj piwa najlepiej smakuje z pikantnym daniem w stylu azjatyckim, a jaki idealnie skomponuje się z czekoladowym deserem? Na te i wiele innych pytań odpowiemy podczas warsztatów z parowania piw z potrawami kuchni międzynarodowej. Lager, Porter, IPA, Weizen to gatunki, które będziemy testować pod kątem doznań smakowych w połączeniu z autorskimi przekąskami Szefa Kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź.

Ilość miejsc jest ograniczona. Aby uczestniczyć w warsztatach należy posiadać bilet wstępu na festiwal.

„Piwne gotowanie” | 30 PLN | czas trwania: 3 godziny

Ziemniaczana zupa piwna z dojrzałym Cheddarem? Dorsz w cieście piwnym? Piwne fondue? A może shepherd’s pie na piwie stout… Piwo to nie tylko wyśmienity napój. Może stanowić fantastyczny składnik wielu dań. Uczestnicy warsztatu „Piwne gotowanie” będą mieli szansę przekonać się o tym na własnej skórze. Pod okiem mistrzów kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź wspólnie przygotują dania, do których wykorzystają różne gatunki piwa. To wymarzona okazja do zgłębienia w praktyce tajników wykorzystania piwa w kuchni.

Ilość miejsc jest ograniczona. Aby uczestniczyć w warsztatach należy posiadać bilet wstępu na festiwal.



Harmonogram festiwalu:

12:00 Otwarcie dla odwiedzających

14:00 – 14:30 Oficjalne rozpoczęcie festiwalu – Klub Wytwórnia / Piwny Klub / Sponsorzy

14:30 – 15:00 Prezentacja wystawców – Piwny Klub

S
zybki przegląd wystawców i piw dostępnych na festiwalu. Duet Paweł & Paweł z Piwnego Klubu opowie, czego możecie się spodziewać, i jak właściwie dobrać piwo.

14:00 – 17:00 Pokaz warzenia piwa

Zastanawialiście się kiedyś, jak uwarzyć piwo w domu? Podczas festiwalu będziecie mogli poznać proces warzenia krok po kroku.

15:00 – 18:00 Warsztaty „Piwne gotowanie” mistrzowie kuchni restauracji Four Colors, DoubleTree by Hilton Łódź

Piwo to nie tylko wyśmienity napój. Może stanowić fantastyczny składnik wielu dań.Uczestnicy warsztatu będą mieli szansę przekonać się o tym na własnej skórze.

Liczba miejsc ograniczona, warsztaty biletowane.

16:00 – 16:15 Konkurs wiedzy o piwie – Piwny Klub

Krótkie pytania, szybkie wygrane. Poziom podstawowy, do wygrania oczywiście piwo, ale nie tylko!

17:00 – 17:45 O co chodzi z tym Kraftem, czyli jak rozpoznać dobre piwo – Piwny Klub

Czy słynna “piwna rewolucja” to hit czy kit? Piwny Klub rozwieje te wątpliwości. Blogerzy opowiedzą o rynku piwa w Polsce i na świecie, pokażą, jak wybrać dobre piwo i jak je degustować.

18:00 – 19:00 Koncert zespołu Kirszenbaum

19:10 – 20:10 Warsztaty „Beer pairing” – Szef Kuchni restauracji Four Colors, DoubleTree by Hilton Łódź

Piwo możemy łączyć z jedzeniem na wiele różnych sposobów. Ale jak to robić prawidłowo? Lager, Porter, IPA, Weizen to gatunki, które będziemy testować pod kątem doznań smakowych w połączeniu z autorskimi przekąskami Szefa Kuchni restauracji Four Colors hotelu DoubleTree by Hilton Łódź.

Liczba miejsc ograniczona, warsztaty biletowane.

20:10 – 20:55 Panel degustacyjny piw polskich – Piwny Klub i zaproszeni goście

Pięć osób, pięć piw, jeden mikrofon. Pięciu śmiałków będzie mogło spróbować pięciu starannie wyselekcjonowanych piw. Będziemy pić piwo, rozmawiać o nim i oczywiście dobrze się bawić.

Liczba miejsc ograniczona, zapisy na miejscu.

21:00 – 22:30 Koncert zespołu Kapela Ze Wsi Warszawa

22:30 – Relaks, muzyka, piwko

O oprawę muzyczną zadba związany z polską sceną reggae, etno i klubową DJ Krzaku. Oj będzie gorąco

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
wegefest
Wege Festiwal Foodtruckowy
plakat_meeting_point_1_web
Meeting Point – Performance Improwizacji
wwkontaktow
Łódź #7 Wielka Wymiana Kontaktów

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*