piwoo6 i 7 czerwca odbędzie się rozpoczynamy VII Coolturalny Festiwal Piwa. Wydarzenie organizowane jest na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności na Politechnice Łódzkiej.

Plan wydarzenia:

6 Czerwca – Aula Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej – wstęp wolny

12:00 – 12:10 – rozpoczęcie VII Coolturalnego Festiwalu Piwa
12:10 – 12:40 – Marek Suliga “Piwo kiedyś i dziś”
12:50 – 13:20 – Dr inż. Piotr Dziugan “Kwas chlebowy – napój na nowo odkrywany”
13:30 – 14:00 – Kompania Piwowarska” Łyk piwnej wiedzy z garścią słodu i chmielu w tle, z barwną opowieścią o smakach i aromatach piwa”
14:30 – 15:00 – Sesja Posterowa
Studenci: Związki aromatyczne powstające w trakcie procesu warzenia piwa
Doktoranci: Enzymy – nieodłączni przyjaciele piwowara
15:00 – 16:00 – Przerwa kawowa
16:00 – 16:40 – Warsztaty Marek Suliga Piwne style świata

7 Czerwca – Dziedziniec Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
– dla studentów Politechniki Łódzkiej oraz obecnych I dnia (płatne 3zł)

11:30 – Oficjalne rozpoczęcie Coolturalnej degustacji napojów fermentowanych
11:45 – Pokaz warzenia piwa zorganizowany przez łódzki oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
12:00 – Akcja Nigdy nie jeżdżę po alkoholu zorganizowana przez ZPPP Browary Polskie
12:30 – Wręczenie nagród sesji posterowej
12:45 – Konkurs wiedzy z wykładów z I dnia
15:00 – Oficjalne zakończenie VII Coolturalnego Festiwalu Piwa
W trakcie drugiego dnia – grill zapewniony przez bufet Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Raz na Wozie

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
1009910_10151543989553220_1827782608_n
Pchli targ na Księżym Młynie
Monopoly
Zagraj z Panem Monopoly w Porcie Łódź
legionow_koglemogle
Opowieści staropoleskie

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*