fds_707 edycja Festiwalu Dobrego Smaku to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku 26 i 27 czerwca.

 
W festiwalową sobotę i niedzielę w restauracji hotelu andel’s prezentacje kulinarne dla uczestników szkoły przygotują: Constant Michel Labarre — mistrz kuchni francuskiej, przewodniczący Akademii „Bocuse d’Or Team Poland”, Mirosław Jabłoński szef kuchni andel’s Hotel Łódź, Arkadiusz Nuszczyński szef kuchni hotelu FOCUS oraz Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej Prezentowane będą m.in.: kuchnia francuska i fusion.

W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu

Program
I Dzień Szkoły Dobrego Smaku  – 26 czerwca

10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku
10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia fusion – Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź
12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 – 14:00 pokaz: Kuchnia francuska – Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland
14:00 – 15:30 pokaz: wina  austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier
15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania

II Dzień Szkoły Dobrego Smaku  – 27 czerwca  

10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw – przystawki – Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej
12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 – 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland
13:30 – 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa –  Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź
14:30 – 15:30 pokaz: Desery – Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS
15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
26219569_1923746357886663_96495686193351690_n
Off Wedding Alternatywne Targi Ślubne Łódź 2018
drzewo
Zielona Łódź szuka najwyższego drzewa
atp2018
Akademickie Targi Pracy 2018

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*