restaurany_dayPo raz kolejny w całej Polsce odbywać się będzie Restaurant Day. 15 lutego także w Łodzi pojawią się jednodniowe restauracje.  W naszym mieście pojawi się sześć punktów, które zaprezentują oryginalne dania, zarówno dla smakoszy mięsa, jak i wielbicieli kuchni roślinnej.

Międzypokoleniowe Łakocie

– 15:00-18:00
– Pomorska 54

Dzieciaki ze Świetlicy Podwórkowej już po raz szósty urządzają prawdziwą restaurację w ich świetlicowym królestwie. Zapraszamy serdecznie do naszej kawiarni na skosztowanie słodkości z „Międzypokoleniowej Książki Łakoci”. Będzie kawka, herbatka i ciasteczko. Dla każdego coś dobrego 😉 A przy zakupie dwóch zestawów książka gratis!!!

przedSMAK
– 13:00-20:00
– plac Zwycięstwa 3, Łódź

„przedSMAK” – walentynkowa kuchnia pełna afrodyzjaków. Zapraszamy Was na dwa rodzaje menu. Jedno rozkoszne, lekkie i niewinne – w nim tatar z łososia, krem z gorszku z lubczykiem, gratin ze szparagami i bobem, a na zakończenie truskawkowy sernik na zimno. Drugie ekscytujące, rozgrzewające i namiętne – sałatka z włoską szynką, zupa z karmelizowanej cebuli, gulasz z policzków wołowych oraz czekoladowy wulkan z nutą chilli.

Zjadliwości

– 13:00-19:00
– Muzeum Kinematografii, Plac Zwycięstwa 1

Jak smakuje biel? Czy smak można odczuwać zmysłem wzroku? Czy kolor ma wpływ na smak potrawy? Według nas – tak. Zima. Śnieg. To nasze inspiracje podczas przygotowywania dań do pierwszej w tym roku odsłony Zjadliwości w ramach Restaurant Day. Jako że aura nie sypnęła nam śnieżną bielą, poszukiwałyśmy jej w starych filmach dokumentalnych o zimowej tematyce. Nasze potrawy będą zatem białe. Przygotowane z białych składników: warzyw, owoców i przypraw. Większość dań będzie wegańska, część wegetariańska. Mamy nadzieję, że mięsożercy polubią też naszą rybną niespodziankę. Fragmenty inspirujących nas filmów postaramy się Wam pokazać.

ZUPPEŁNA

– 14:00-23:00
– Nawrot 4/6b

Pop-up restaurant na Nawrot! Na jeden dzień zmieniamy oblicze naszych skromnych progów i zapraszamy Was do skosztowania przygotowanych przez nas specjałów. W planowanym menu znajdą się między innymi takie frykasy, jak: zupa krem z czerwonej fasoli, marokańska z soczewicy czy zielone kaszotto.

Ultramaryna po japońsku

– 11:00-19:00
– Przędzalniana 63

Kolejna edycja Restaurant Day w Ultramarynie! Na zimową porę przygotowaliśmy dla Was rozgrzewające potrawy z kraju kwitnącej wiśni! Jedliście kiedyś wołowinę po japońsku z puree ziemniaczanym z piekielnie ostrym wasabi? Jedliście zupę ramen z nudlami? Jedliście sushi? Pewnie jedliście, ale czy na słodko ? Oprócz tego sushi tradycyjne i wegańskie . Serdecznie zapraszamy na kulinarną ucztę i na spacer po coraz piękniejszym Księżym Młynie. szczegóły na:

Korzenie: pizza restaurant day

– 13:00-19:00
– Łódź, Krakusa 4

Domowa pizza w stylu włoskim specjalnie dla Was!

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
ZZ_zawsze_slonce
Gra miejska – Zawsze Słońce
ulotka_promocja
Festiwal Myślenia Projektowego
plakat_festiwal_2012m
Festiwal Nauki, Techniki i Sztuki 2012

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*