piwowaryW piątek, 9 marca w godz. 14-00 oraz 10 marca w godz. 13-00 w Hali EXPO odbędą się Targi Piwa w Łodzi – Piwowary. Bilety kosztują: jednodniowy (wielokrotnego wstępu) 11 zł, bilet na kursy sensoryczny I stopnia – 75 zł, bilet na kurs sensoryczny II stopnia 90 zł. Bilety na kursy sensoryczne uprawniają do wejścia na targi w dniu kursu.

Swoją ofertę zaprezentują przedstawiciele obecnych na polskim rynku browarów regionalnych oraz producenci surowców piwnych. Atmosfera wydarzenia będzie odbiegać od tradycyjnych targów, a przestrzeń hali zamieni się w wielką strefę degustacji i spotkań. Organizatorzy zaplanowali między innymi szkolenia, warsztaty i prezentacje przygotowane przez znawców złotego trunku. Odwiedzający Piwowary będą mieli szansę spróbować piw o niecodziennym smaku oraz tych niedostępnych w regularnej dystrybucji. Targom piwa i browarnictwa towarzyszyć będzie Giełda Birofiliów, czyli spotkanie osób kolekcjonujących akcesoria piwne takie jak: etykiety, butelki, kapsle, literatura, podstawki, naczynia oraz przedmioty informacyjno-reklamowe. Gośćmi targów będą certyfikowani sędziowie piwni oraz cenieni w całej Europie eksperci. Z myślą o miłośnikach piwa organizatorzy PIWOWARÓW przygotują kursy kiperskie oraz zajęcia poświęcone domowemu warzeniu piwa.

Piątek 9 marca 2018
Program Targów Piw Regionalnych i Browarnictwa
14:30 – 15:00 Piwna etykieta – czyli wszystko, co możesz i powinieneś wiedzieć o kupowanym piwie- temat dla branży, Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich, Scena główna
16:15 – 16:45 Piwo na przestrzeni wieków, czyli o historii najpopularniejszego trunku świata, Jonatan Młodziński, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Scena główna
17:00 – 17:30 Otwarcie Targów Piwowary 2018, Scena główna
17:00 – 21:00 Kurs sensoryczny I stopnia, Michał Zieliński, Sala konferencyjna
18:00 – 20:00 Akademia Drożdżowa Fermentum Mobile, Filip Paprocki, Sala konferencyjna
17:45 – 18:15 Kolekcjonerstwo, Grzegorz Niedomagała, Bractwo Piwne, Scena główna
18:30 – 19:00 Piwne Savoir vivre, czyli jak dobierać szkło do piwa i łączyć piwo z jedzeniem, Krzysztof Zawlik, piwowar Browaru Bierhalle
19:15 – 19:45 Cydry rzemieślnicze – powód do dumy! Przemysław Iwanek, Scena główna
20:00 – 20:30 Od blogera do pracownika browaru – jak zmienić pasję w pracę, Jerry Brewerry, Scena główna
21:00 – … The Melons – muzyka na żywo, Scena główna

Sobota 10 marca 2018
13:00 – 18:00 Giełda Birofiliów
14:00 – 17:00 Kurs sensoryczny II stopnia, Michał Zieliński, Sala konferencyjna
16:45 – 17:15 Pokaz sprzętu do piwowarstwa domowego, Jonatan Młodziński, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Scena główna
17:30 – 17:50 (Nie)typowe piwa – ciekawe składniki i dziwne pomysły, czyli co możemy wrzucić do kotła, Browar Piwoteka, Scena główna
18:00 – 18:50 Wręczenie Złotego Medalu Targów Piwowary oraz ogłoszenie wyników Konkursu Publiczności, Scena główna
19:00 – 19:30 Dlaczego to samo piwo smakuje inaczej w różnych miejscach? Kilka słów o piwie, Scena główna
19:40 – 20:10 Czy szwagier miał rację, że od piwa brzuch nie rośnie? Piwolucja, Scena główna
20:20 – 20:50 Wprowadzenie do świata kraftu, Chmielobrody, Scena główna
21:00 STAND UP ŁÓDŹ, Scena główna

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
strazacy1
Zawody strażackie – Fire Combat Challenge
pacc
Progress Accounting Competition VII – informacje
_DSC6258_DxO
Mini Festiwal Kolorów i Mini Festiwal Baniek Mydlanych

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*