Już 22 i 23 lutego 2020 roku w Odlewni, na ulicy Piotrkowskiej 217 w Łodzi odbędzie się Festiwal Pierogów Świata!

Pierogi polskie, wietnamskie, japońskie, hiszpańskie czy gruzińskie? Nadziewane świeżymi owocami, warzywami, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone?

Podczas Festiwalu będzie można spróbować pysznych pierogów z różnych stron świata nadziewanych przeróżnymi farszami. Będą między innymi manty – tureckie pierogi nadziewane mięsnym farszem, japońskie pierożki – gyoza, wietnamskie – haco, gotowane na parze i nadziewane pikantną kapustą pekińską kimchi, gruzińskie pierogi – chinkali z pysznym farszem, czy czebureki. Nie zabraknie także polskich pierogów nadzianych przeróżnymi farszami z sezonowych owoców, warzyw, czy grzybów. Na deser będzie można spróbować pysznej, orzechowej tureckiej baklawy, czy ciast z dodatkiem owoców. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie!

Festiwal Pierogów Świata,

22-23.02 (sobota i niedziela) w godzinach sb:12:00-20:00,nd: 12:00-18:00

Odlewnia, Piotrkowska 217

Wstęp bezpłatny!

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Łódzki Cosplay Walk 2018
lodzkie_kocham_plakat_22
Łódź Miastem Talentów – informacje
piknikkatedra
II Piknik Historyczny przy Katedrze „Przez nasze dzieje”

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*