Już 23i 24 listopada w Odlewni, przy ulicy Piotrkowskiej 217 w Łodzi odbędzie się Festiwal Pierogów Świata. Pierogi polskie, wietnamskie, japońskie, gruzińskie? Nadziewane świeżymi owocami, warzywami, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone?

Podczas Festiwalu będzie można spróbować pysznych pierogów z różnych stron świata nadziewanych przeróżnymi farszami. Będą między innymi manty – tureckie pierogi nadziewane mięsnym farszem, japońskie pierożki – gyoza, wietnamskie – haco, gotowane na parze i nadziewane pikantną kapustą pekińską kimchi, gruzińskie pierogi – chinkali z pysznym farszem, czy czebureki. Nie zabraknie także polskich pierogów nadzianych przeróżnymi farszami z sezonowych owoców, warzyw, czy grzybów. Na deser będzie można spróbować pysznej, orzechowej tureckiej baklawy, czy ciast z dodatkiem owoców. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie!

Festiwal Pierogów Świata,
23-24.11 (sobota i niedziela) w godzinach sb:12:00-20:00,nd: 12:00-18:00
Odlewnia, Piotrkowska 217
Wstęp bezpłatny!

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Linia 41 – jeszcze tu wrócę!
dniptwarte
Piknik rodzinny: Multimodalna Europa
TEDx
TEDx PiotrkowskaStreet

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*