fkhcKawa towarzyszy nam każdego dnia. Ponad 85% dorosłych osób pije kawę co powoduje, że kawa jest drugim po wodzie najpopularniejszym napojem na świecie.

11 października w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym MTŁ przy al. Politechniki 4 zaczyna się część ekspozycyjna Festiwalu Kawy, Herbaty i Czekolady. To okazja do poznania unikalnych gatunków kaw i herbat, tajników czekolady, a także najnowszych trendów i metod parzenia.

Będzie również możliwość przetestowania i porównania najnowszego sprzętu. W strefie szkoleniowej odbędą się unikalne szkolenia z zakresu kawy, herbaty i czekolady prowadzone przez najlepszych specjalistów, zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. W sobotę 12 października rozegrany zostanie również drugi Puchar Polski Latte Art, a w niedzielę zapraszamy na I Mistrzostwa Polski Home Barista.

Program Festiwalu

11 października – piatek (dzień branżowy)
– scena : 10:00 – 17:00 Ogólnopolskie Zawody Baristów
– Sala szkoleniowa A:
12.00 – 13:30 Cup Tasting, prowadzenie: Filip Bartelak (zapisy zamknięte)
16.00 – 17:30 Cup Tasting, prowadzenie: Filip Bartelak (zapisy zamknięte)
– Sala szkoleniowa B: Pokazy dla Profesjonalistów
o 10.00 – 13:00 – Water the main ingredient in foodservice – focus on Coffee Brewing, prowadzenie: Ronny Billemon (EN)
o 14.00 -15:15 – Wyzwania, jakie stawia rynek przed producentami i konsumentami, prowadzenie: Filip Bartelak
o 15.30 16:30 – Szkolenie z zakresu produkcji Czekolady – prowadzenie Piotr Chylarecki (PL)
o 16.30 17:30 – Italian Barista, prowadzenie: Francesco Sanapo (EN)

12 października – sobota (dzień otwarty)
– scena: 10:00 – 17:00 II Puchar Polski Latte Art
– Sala szkoleniowa A:
o 11:00 12:30 – Szkolenie z podstaw Cup Tastingu, prowadzenie: Filip Bartelak (zapisy zamknięte)
o 13:00 – 14:30 Szkolenie Latte Art, prowadzenie: Leszek Jędrasik
o 15:00 – 16:30 Szkolenie z podstaw Cup Tastingu, prowadzenie: Filip Bartelak (zapisy zamknięte)
– Sala szkoleniowa B:
o 11:00 – 13:00 Otwarte szkolenie z zakresu herbaty (EN)
o 13:00 – 14:00 Szkolenie z zakresu produkcji Czekolady – prowadzenie Piotr Chylarecki (PL)
o 14:30 – 16:00 Speciality Coffee in Europe , prowadzenie: Victor Frankowski (EN)

13 października – niedziela (dzień otwarty)
– scena : 10:00 – 15:00 I Mistrzostwa Polski Home Barista
– Sala szkoleniowa A:
o 11:00 – 12:30 Szkolenie Latte Art, prowadzenie: Leszek Jędrasik
o 13:00 – 14:30 Szkolenie z podstaw Cup Tastingu, prowadzenie: Filip Bartelak (zapisy zamknięte)
– Sala szkoleniowa B:
o 11:00 – 12:00 Otwarte szkolenie z zakresu herbaty
o 12:30 – 14:00 Otwarte szkolenie z zakresu czekolady, prowadzenie Piotr Chylarecki (PL)

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
wecan_tshirt_mini
WeCan 2012
Antoine_Cierplikowski_w_pracy_SOHF
6. Sieradz Open Hair Festival
fuudtruck
FoodTruck Stars Tour 2017

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*