4_fot._D._Bieniek_-_Gierszewska

Jemy oczami i dbamy, aby nasze posiłki często wyglądały jak dzieła sztuki. Z uwielbieniem przeglądamy magazyny kulinarne i książki, których największa wartość leży w pięknie oprawionych fotografiami przepisach.

Jeśli chciałbyś zostać autorem takich arcydzieł kulinarnych, to mamy dla Ciebie recepturę na bardzo smaczne zdjęcia. Fundacja Via Art  i restauracja Drukarnia zapraszają na trzygodzinne warsztaty, na których nauczysz się robić fotografie, którym nikt się nie oprze. Będą to zdjęcia, które wyostrzają zmysł smaku do granic ludzkiej wytrzymałości: piękne i bardzo apetyczne.

Podamy Ci w doskonałej dawce informacje na temat wyboru odpowiedniego sprzętu, stylizacji potraw, odpowiedniego oświetlenia czy rekwizytów. Gwarantujemy natychmiastowe połączenie wiedzy z praktyką. To wszystko dla dobra Twojego bloga, restauracji, strony internetowej, pasji kulinarnej czy profilu na portalach społecznościowych.

Fundacja Via Art:

Promujemy amatorską działalność artystyczną, którą „wyjmujemy” z szuflad anonimowych, utalentowanych twórców fotografii. W czasach wszechobecnej kultury obrazkowej, łowimy tych, którzy nie zdają sobie sprawy z posiadanego talentu, a których jedyną odskocznią od szarej rzeczywistości jest autentyczna, „wrząca” pasja.

foto_loko

Opiekujemy się tymi, którzy bez dyplomów i domyślnego zawodu “artysta” widzą świat przez pryzmat swojego talentu i umiejętności. Zachęcamy do wychodzenia z szuflad i ukrytych folderów, by dzielić się radością fotografowania. Organizujemy wystawy, wernisaże, wydarzenia artystyczne, prowadzimy działalność wydawniczą i promocyjną.

Drukarnia Skład Wina & Chleba:

Książki składamy w drukarni, a u nas składamy menu na cały dzień. Podajemy śniadania w tygodniu od 7.00. Lunch od 13.00 i codziennie przedstawiamy inne propozycje. Obowiązuje również menu stałe w którym znajdują się: sałatki, ciabatty, burger, pasty, dania z jednego garnka, steki. W naszej restauracji znajduje się piekarnia gdzie na oczach gości wypiekamy i wyrabiamy chleby, bagietki, ciabatty.

Ciasto robimy na naturalnym zakwasie z dzikich drożdży. Nie wykorzystujemy gotowych mieszanek. Wypieki wkomponowane są w menu, również jako przekąski do win np. chleb z dobrą oliwą, bruschetta, czy kanapka z rostbefem i oczywiście burger. Oczywiście, świeże pieczywo jest zawsze do kupienia w naszym sklepiku! Kawa pełni równie ważne miejsce i proponujemy menu kawowe ze świeżo palonej kawy.

Zapisy: fundacja@viaart.pl

Ilość miejsc ograniczona.

Koszt: 120 zł/os

Data: 16 sierpnia 2013 r (piątek) Godz: 10.00 – 13.00.

Miejsce: Drukarnia  (OFF Piotrkowska, ul. Piotrkowska 138/140)

(Tekst – Mat. Prasowe; Fot. D.Bieniek-Gierszewska)

Zapraszamy!

Więcej o kuchni na Plastrze Łódzkim!


PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
P1210260
Łódź na widelcu: Skrzydełka kurczaka w miodzie
DSC00058
Łódź na widelcu: Japachae czyli makaron sojowy ze szpinakiem
DSC00049
Łódź na widelcu: Kurczak curry

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*