targowyeko_glowne

Aromatyczne falafle, tradycyjnie wypiekane pieczywo, świeżo wyciskane soki i wyborne wędliny to tylko część z feerii ekologicznych produktów, w które co tydzień można zaopatrzyć się na łódzkim Eko Targu.

Wszystko to oczywiście w wyjatkowej atmosferze strefy OFF Piotrkowska i z możliwością degustacji i bezpośredniej rozmowy z producentami i wystawcami oferowanych produktów.

Eko Targ to miejsce, w którym spotkać można kupców oferujących domowe, regionalne i organiczne produkty. Całą gamę wyrobów zapewniają sprawdzeni dostawcy, u których można zaopatrzyć się m.in. w sezonowe warzywa i owoce, zioła, oliwki, nabiał, domowe weki, pieczywo i słodycze. Miłośnicy przysmaków z różnych stron świata znajdą tutaj specjały kuchni włoskiej, greckiej, bułgarskiej i wielu innych. Wszystkie produkty sa oczywiście świeże i ekologiczne.

Kolejne edycje Eko Targu odbywają się w każdą sobotę od godziny 9 do 15. Pierwszy ekologiczny łódzki bazar odbył się 6 lipca i od tego czasu cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Od lipca do października Targ odbywa się na świeżym powietrzu na terenie parkingu pomiędzy biurami OPG, a restauracją Drukarnia na OFF Piotrkowska (Piotrkowska 138/140). W okresie jesienno-zimowym bazar nie znika z ekologicznej mapy Łodzi, a przenosi się do głównego budynku galerii OFF.

Eko Targ to idealne miejsce dla rolników tradycyjnych oraz producentów ekologicznej, certyfikowanej żywności. Organizatorzy zapraszają do współpracy także dystrybutorów, przetwórców oraz przedstawicieli kawiarni i restauracji. Swoje wyroby na Eko Targu mogą zaprezentować także wszyscy miłośnicy gotowania.

Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy na Profil FB Społdzielni.

(Tekst – Mat. Prasowe; Fot. A.Kobierska)

Więcej o wydarzenich w OFF Piotrkowska na Plastrze Łódzkim!


PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
TEDxPiotrkowskaStreet
TEDxPiotrkowskaStreet
DSC00121
Łódź na widelcu: Łosoś w cieście francuskim
DSC00183
Łódź na widelcu: Sałatka serowo – karnawałowa

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*