glowne_sushi_2015

Za nami już edycja specjalna Łódzkiego Dnia Sushi. Już po raz drugi miłośnicy japońskiej kuchni mogli do woli przebierać w makach, nigiri i przeróżnych kombinacjach kuszących zestawów.

Dania rodem z kuchni japońskiej przygotowały najlepsze restauracje. Goście mogli skosztowac potraw takich jak ramen, curry japońskie, zupa miso oraz rozmaitych deserów i innych przysmaków Kraju Kwitnącej Wiśni. Wszyscy wiemy przecież, że Japonia to raj dla smakoszy.

O jakość i róznorodność serwowanych potraw zadbały restauracje: House of Sushi, Kuroneko, Sushi Kushi, Przystanek Sushi, Hot Japan Truck, Ten Sushi, Pan Sushi, Pepe Crepe oraz sklep Kuchnie Świata.

Wśród dodatkowych atrakcji, które zapewniły Bj Language Centre oraz Fundacja AI znalazły się m.in.: Warsztaty origami dla dzieci i dorosłych, Pokaz Kendo – sztuka walki japońskich samurajów, Taniec Tokyo Ondo – nauka tańca japońskiego dla wszystkich, Kaligrafia imion na życzenie oraz nauka znaków japońskich, Pokaz ubierania stroju japońskiego Yukata, Taniec z wachlarzami – NIHON BUYO oraz Sesje zdjęciowe w stroju japońskim.

DSC_8181

Fot. Agata Kobierska

Łódzki Dzień Sushi miał miejsce w strefie Piotrkowska 217, w której organizowanych jest wiele wydarzeń promujących rozmite dziedziny sztuki kulinarnej. Główną ideą pomysłuPiotrkowska 217 jest chęć współtworzenia hasła „Łódź – Kreuje!” poprzez stworzenie na terenie obiektu Strefy Kreatywnej. SK umożliwi wynajem powierzchni zdolnym, chcącym się rozwijać ludziom, którzy działają w sektorze przemysłów kreatywnych.

Preferencyjne warunki najmu pozwalają na realizację nawet najbardziej oryginalnych biznesów. Pragniemy stworzyć kompleksowy zespół najemców z zakresu gastronomii, kultury, rozrywki i sztuki. Dodatkowym założeniem miejsca jest wprowadzenie oferty wydarzeń, składających się na cykle wystaw, warsztatów, koncertów, festiwali oraz udostępnienie obiektu pod autorskie pomysły osób chcących współtworzyć pozytywną atmosferę.

Więcej o wydarzeniach w Strefie Kultury na profilu FB Piotrkowskiej 217!

(Tekst – Mat. Prasowe; Fot. Agata Kobierska)


PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
konkurs_kompozytorski
Znamy laureatów Konkursu Kompozytorskiego im. Grażyny Bacewicz
DSC00114
Łódź na widelcu: Złoty kurczak w maślance
DSC00050
Łódź na widelcu: Makaron al’ olio z serem feta

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*