posilekFestiwal Nauki, Techniki i Sztuki trwa w najlepsze. Od poniedziałku możemy przebierać w bogatej ofercie pokazów, wykładów i warsztatów naukowych. Koło Dietetyki działające przy Uniwersytecie Medycznym zorganizowało w ramach festiwalu pokaz zdrowej żywności. Co ważniejsze, każdy chętny mógł spróbować prezentowanych smakołyków.

 
Dziedziniec Rektoratu Uniwersytetu Medycznego zgromadził sporą liczbę chętnych w rożnym wieku, do zasmakowania zdrowej żywności. Jakież było zdziwienie tych, którzy spodziewali się potraw stricte wegetariańskich. Stoły wręcz uginały się pod ciężarem wszelkiego rodzaju kiełbas, szynek i mięs.

Największą popularnością cieszyła się kasza gryczana z sosem z kawałkami mięsa. Równie szybko ze stołu znikały kluski śląskie i kopytka, obowiązkowo okraszone skwarkami. Miłośnicy jedzenia do woli mogli przebierać w rodzajach sałatek, bo było ich naprawdę dużo. Do dyspozycji degustujących były także jajka, przygotowane na różne sposoby.

Po napełnieniu żołądków na gości czekał bogaty wachlarz napojów do wyboru: różnosmakowe herbatki, soki owocowe i warzywne, a także dla tych bardziej wymagających –  wino aroniowe.

 
Pokazy zdrowej żywności Pokazy zdrowej żywności Pokazy zdrowej żywności
Pokazy zdrowej żywnościPokazy zdrowej żywności Pokazy zdrowej żywności Pokazy zdrowej żywności
Pokazy zdrowej żywności Pokazy zdrowej żywności
 
Zobacz także:
PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Pokaz kocich piękności w Sukcesji (foto)
Finał Miejskich Kodów Kultury w Parku Źródliska (foto)
Ponad pół kilometra nowych zjeżdżalni na Fali (foto)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*