Lodzkie_Nagrody_Kulinarne1Podczas uroczystej gali, która odbyła się 29 września w Hotelu Tobaco, ogłoszono zwycięzców pierwszej edycji Łódzkich Nagród Kulinarnych Jemy w Łodzi i Elpro- wydarzenia, które zostało objęte honorowym patronatem prezydent Miasta Łodzi, Pani Hanny Zdanowskiej. Oto lista laureatów:

Najlepszy wystrój – Quale Restaurant
Za wykreowanie unikalnych wnętrz inspirowanym epoką lat 20., które jednocześnie doskonale korespondują z nowoczesną kuchnią, profesjonalnym serwisem i charakterem restauracji.

Najlepsza obsługa – restauracja Ato Sushi
Za połączenie profesjonalnego serwisu z osobistym podejściem do gości, które tworzą w restauracji przyjazną i swobodną atmosferę przy zachowaniu najwyższych standardów obsługi.

Najlepszy Kelner/Kelnerka – Kamil Kozieł z restauracji Ato Sushi
Za osobowość, bezpośredniość i osobiste zaangażowanie w pracę, które perfekcyjnie łączy z profesjonalizmem, zachowując najwyższe standardy obsługi gości.

Ambasador Łódzkiej Gastronomii – Sebastian Spychała, szef kuchni restauracji Piwnica Łódzka
Za konsekwentne promowanie łódzkiej kuchni wśród gości swojej restauracji, za odkrywanie na nowo lokalnych smaków i przywracanie świetności zapomnianym potrawom regionalnym.

Najlepsza Restauracja – Nagroda Publiczności –
O zwycięstwie w tej kategorii zadecydowało sms-owe głosowanie.

Najlepsza cukiernia, piekarnia lub lodziarnia – Piekarnia Montag
Za najwyższej jakości rzemieślnicze wypieki tworzone w oparciu o tradycyjne receptury i technologie oraz za wielką pasję i nieustające dążenie do doskonałości.

Najlepszy szef kuchni – Maciej Rosiński
Za stworzenie wyjątkowej i rozpoznawalnej kuchni autorskiej, profesjonalną organizację pracy restauracji oraz za ogromny talent i wiedzę w dziedzinie gastronomii i gotowania potwierdzone nie tylko uznaniem gości, ale także licznymi nagrodami.

Najlepsza restauracja tematyczna – Ato Sushi
Za stworzenie w Łodzi miejsca oferującego najwyższej jakości, kreatywną kuchnię japońską opartą na oryginalnych i egzotycznych składnikach, przyrządzanych z szacunkiem dla tradycji i otwartością na innowacje.

Najlepsza kawiarnia 2016 – Klubokawiarnia Owoce i Warzywa
Za osiągnięcie mistrzostwa w dziedzinie parzenia kawy, oferowanie szerokiego zakresu różnych metod jej przyrządzania oraz za stworzenie niepowtarzalnego miejsca łączącego przytulną kawiarnię z galerią sztuki i domem kultury alternatywnej.

Najlepsza Restauracja 2016 – Restauracja Affogato
Za konsekwentne łączenie w jednym lokalu wszystkiego, co czyni restaurację doskonałą: wyśmienitej kuchni, profesjonalnego serwisu i wyjątkowej atmosfery, które od lat doceniają zarówno goście, jak i profesjonaliści branży gastronomicznej.

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Rozstrzygnięcie konkursu na najlepszego kierowcę autobusu MPK (foto)
Nowy mural na Osiedlu Art Modern (foto)
Zabytkowa willa Otto Haesslera jak nowa. Zakończył się remont Ośrodka Kultury “Górna” (foto)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*