a2012-10-21_14-56-06W miniony weekend Łódź zalała niesamowita słodycz! W Willi Milscha odbył się III Festiwal Prawdziwej Czekolady. Bły to trzy dni wypełnione degustacjami, warsztatami i zabiegami pielęgnacyjnymi. Wszystko nadziane czekoladą.

Jedną z atrakcji przygotowanych dla łodzian był niedzielny Maraton Czekoladowy. Do spróbowania były czekolady m.in. z Polski i Austrii. Główną atrakcją była różnorodność dostępnych słodyczy. Zaczynając od czekolady białej z mango czy gruszki z kardamonem, przechodząc do czekolady z octem, chilli czy chrupiącym bekonem aż po pstrąga z malinami w kokosie. Ostatnia zdecydowanie dla ludzi o wytrwałych żołądkach. Po kilku kęsach degustacji kubki smakowe szybko zaczynały wariować. Poza smakiem interesujące były również opakowania austriackich czekolad – wizje rysownika na temat składu tabliczki.

joomplu:43923

Polska firma Cocoa zaprezentowała 18 smaków czekolad. Znaleźć mogliśmy też m.in. orzeszki w czekoladzie. Jeśli komuś jakiś smak zapadł w pamięć mógł zaopatrzyć się w wypróbowane czekolady w sklepiku, które były np. bardzo dobrym pomysłem na prezent.

Ilość smaków i pomysłów na czekoladę zaprezentowanych podczas Festiwalu nie jednego by zaskoczyły. Jeżeli nie próbowałeś nigdy tak niezwykłych słodyczy, koniecznie pamiętaj o festiwalu i wybierz się w przyszłym roku na kolejną edycje.

Zobacz także:

II Festiwal Prawdziwej Czekolady (foto)

I Festiwal Prawdziwej Czekolady (foto)

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
_MG_4493
Łódź Holi Day na Piotrkowskiej 217 (foto)
mikogranty
Druga tegoroczna edycja programu MikroGranty
IMG_6125_kopiuj
Doktor Clown kręci nosem! (foto)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*