Magda Gessler gotuje w Łodzi! (foto)
Największą atrakcją ostatniego dnia Festiwalu Infosys Bollylodz, niewątpliwie okazał się kulinarny popis Magdy Gessler. Restauratorka, znana z zamiłowania do kuchni indyjskiej podzieliła się z publicznością wspomnieniami ze swoich licznych podróży.
Zafascynowane egzotycznymi nazwami przypraw i tradycyjnych potraw hinduskiej kuchni festiwalowe audytorium z wielkim zainteresowaniem wysłuchało rad i spostrzeżeń polskiej Marthy Stewart. Jej ogromna wiedza w zakresie azjatyckich kulinariów, którą wzbogaca wciąż nowymi odkryciami, była znakomitym dopełnieniem codziennych degustacji przygotowanych przez znaną łódzką restaurację.
Aromat orientalnych przypraw, połączony z wizualną ucztą ferii barw i kształtów przeniósł grono słuchaczy w świat organoleptycznych rozkoszy i pozwolił zapomnieć o niesprzyjającej, ponurej i deszczowej aurze ostatnich dni.
Organizatorzy, niezmiennie dbając o zaspokojenie rozmaitych gustów festiwalowych gości, zaplanowali w ostatnim dniu festiwalu gro zdywersyfikowanych atrakcji. Oprócz zapewnienia wrażeń kulinarnych zadbano również o właściwy poziom rozrywek intelektualnych w posiaci lekcji języka hindu. Wszystkie panie zaś, zafascynowane barwnymi strojami i makijażem hinduskim, mogły wziać udział w konkursie wiązania sari i oddać sie w ręce profesjonalnych wizażystów.
Wszystko jednak musi mieć swój koniec. Podobnie festiwal Infosys Bollylodz podsumowano, pokazem filmu „Gwiazdy na ziemi” i losowaniem atrakcyjnych nagród. Choć od zeszłego roku forma festiwalu uległa zmianie i zamiast cotygodniowych spotkań przekształciła się w trzydniową imprezę, spotkała się z niezwykle gorącym przyjęciem ze strony mieszkańców naszego miasta i, miejmy nadzieję, pozostanie jednym ze sztandarowych wydarzeń łódzkiego lata.
Fot. Agata Kobierska
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
{jumi [media/reklama.htm]}