Już od 21 do 30 kwietnia w 35 Restauracjach będzie trwać Łódź Restaurant Week. Najlepsi Szefowie Kuchni w naszym mieście przygotują specjalne, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne, deser) za jedyne 39 zł, czyli znacznie poniżej normalnej ceny w tych Restauracjach. Wydarzenie ma na celu promowanie lokalnej sceny restauracyjnej, a przede wszystkim zachęcanie mieszkańców naszego miasta do spędzania czasu przy stole.
Mamy dla Was dwa kody do wykorzystania w wybranych restauracjach w ramach Łódź Restaurant Week. Wystarczy, że wyślecie maila na adres konkurs@plasterlodzki.pl. W temacie maila wpiszecie “Restauracja”, w komentarzu napiszecie dlaczego chcecie kody. Zabawę zakończymy 18 kwietnia o godz. 22, powiadomimy o wygranej drogą mailową. Zaproszenia otrzymają najciekawsze maile.
Biorąc udział w konkursie znasz jego regulamin
konkurs zakończony, kody otrzymały osoby, których maile rozpoczynają się od celest5… i qubi71…
Festiwal najlepszych restauracji – Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. Główną ideą Festiwalu najlepszych Restauracji jest przybliżanie Gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej. Pierwsza polska edycja Festiwalu RESTAURANT WEEK odbyła się w Warszawie w listopadzie 2014 roku. Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11 000 Gości. W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci Festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75 500 Gości.
W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej. Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. W czasie Festiwalu szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym. Festiwal będzie okazją do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39,00 zł. By zarezerwować stoliki wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl, wybrać miasto, restaurację i dokonać rezerwacji przez prosty i przyjazny panel użytkownika.
Jedzenie skrywa i wyzwala wiele emocji. Z tego powodu eksperci coraz częściej przypominają o jedzeniu, które pozwala się odstresować, zapomnieć o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach. W jedzeniu szukamy szczęścia, rozluźnienia, pobudzenia, motywacji do działania. Posiłek przywołuje wspomnienia, emocje, smaki i miejsca. Stąd też temat przewodni wiosennej edycji Restaurant Week brzmi “Emocje na talerzach”
W imieniu najlepszych Restauracji* i wyjątkowych instytucji kultury serdecznie zapraszamy do wspólnego świętowania. Do zobaczenia przy stole!
* Restauracje uczestniczące:
Angelo Ristorante
Bawełna
Cztery Ściany
Da Vella (Inflancka)
Delight (andel’s Hotel****)
Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***)
Farina Bianco
Fatamorgana
Filharmonia Smaku
Four Colors (Double Tree by Hilton****)
Gronowalski
Klub Wino
Kolory Wina (NoBo Hotel***)
Kolorowe Gary (Rąbień)
Lokal
Łódzka (Holiday Inn****)
Mare e Monti
MITMI restobar
MOTYWY
Officyna
Otwarte Drzwi
Piknik
Piotrkowska Klub 97
Piwnica Łódzka
Porcja
Quale Restaurant
Sendai Sushi
Spółdzielnia
STARE KINO by Antoine Lopez
Szpulka Bar&Bistro
Szwalnia Smaków – Słodka Nić
Szyby Lustra
Trattoria Italiana
Zielona
Zielony Chrzan