Przedstawiciele Grafen Europe (wraz z marką SUZUMO) pojawili się dotychczas w Krakowie, Katowicach, Szczecinie, Poznaniu, Warszawie oraz Białymstoku. Zapisani na bezpłatne warsztaty branżyści dowiedzieli się m.in. o filozofii i historii sushi, o rodzajach rolek czy samego ryżu, a także o… usprawnieniach technologicznych, które odciążają pracę sushi chefów.

Mowa o urządzeniach, które nie tylko przyspieszają proces produkcji sushi, ale i optymalizują pracę oraz wykorzystanie składników spożywczych. Urządzenia nie zastąpią pracy wyspecjalizowanego kucharza, jednak z pewnością będą dla niego odciążeniem w podstawowych czynnościach związanych z przygotowaniem ryżu, jego idealnym układaniem czy zwijaniem. Takie rozwiązania oferuje marka Suzumo – japoński innowator, który już w roku 1981 stworzył pierwszego robota do sushi. Od tego czasu, w sposób rewolucyjny udowadnia on, że pyszne, tradycyjne sushi jest możliwe także bez zatrudniania sztabu profesjonalistów. Robotyka Suzumo 4-krotnie przyspiesza pracę sushi chefów, wpływając jednoznacznie na wzrost efektywności zaplecza.

Najszybszy na rynku – do 4800 nigiri w ciągu godziny!

Firma postanowiła wprowadzić tę innowację także na rynek polski, który coraz bardziej przekonuje się do automatyzacji gastronomicznej. Polskie gastrobiznesy doceniają higieniczność urządzenia, ale też automatyczną, bezpieczną pracę: mieszanie ugotowanego ryżu, porcjowanie nigiri, przygotowanie warstw ryżu, rolowanie uramaki, formowanie ich w kwadrat, a także cięcie rolek w idealnych odstępach. I właśnie to zostało zaprezentowane podczas ostatnich warsztatów Sushi MasterClass m.in. w Szczecinie, Poznaniu, w warszawskim Showroomie marki Grafen oraz w Białymstoku.

Paweł Trzaskowski, finalista Mistrzostw Świata Sushi World Sushi Cup Japan, Global Sushi Challenge 2015 oraz seminarzysta World Sushi Skills Institute i Japan Sushi Association udowodnił m.in., że Suzumo formuje sushi najszybciej na rynku (przykładowo w ciągu godziny wytwarza aż do 4800 pysznych kulek ryżowych nigiri). To wyjątkowe ułatwienie, zwłaszcza w weekendy – kiedy restauracje i biznesy cateringowe mają największe obłożenie.

Równie szybko urządzenie wytwarza arkusze ryżu skręcając je w różne rodzaje rolek. Dzięki kompaktowym rozmiarom, jednak ze zwiększoną pojemnością np. zasobnika na ryż, jest coraz chętniej stosowane nie tylko do mniejszych restauracji sushi, ale i do masowych produkcji w tej branży (nawet do 50 000 rolek w ciągu 8 godzin). Wszystko to z powtarzalną jakością i różnorodnością smaków, z łatwością obsługi, optymalizacją czasu przygotowania potrawy oraz mniejszym wkładem finansowym.

Kolejne wydarzenia już wkrótce!

Przedstawiciele gastronomii, szefowie kuchni oraz właściciele restauracji czy firm cateringowych mogą osobiście przekonać się o jakości pracy urządzeń Suzumo podczas darmowych warsztatów Sushi MasterClass w pozostałych, 6 miastach Polski.

  • 10.2022 – Łódź
  • 10.2022 – Wrocław
  • 11.2022 –Gdańsk
  • 11.2022 – Toruń
  • 11 – Rzeszów
  • 12.2022 – Lublin

 

Zapisy i dokładny kalendarz oraz miejsca wydarzeń znajdą Państwo na:

https://grafen.com/sushi-master-class/

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Light.Move.Festival. już za miesiąc
Warsztaty dla grup zorganizowanych w CMWŁ
Rolkowisko na Retkini

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*