Jemy w Łodzi Pizza Fest 2019

9 lutego obchodzimy wtedy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Przy tej okazji od 1 do 10 lutego portal Jemy w Łodzi, serwis PizzaPortal.pl i Łódzkie Centrum Wydarzeń zapraszają na trzecią edycję Jemy w Łodzi Pizza Fest.

– jest to prawdopodobnie największa tego typu impreza w Polsce. Przez 10 dni ponad 50 łódzkich restauracji i pizzerii serwować będzie wyjątkowe pizze, przygotowane specjalnie na festiwal. – Każda okazja do zjedzenia pizzy jest dobra – mówi Agata Zarębska z portalu Jemy w Łodzi.

Goście Jemy w Łodzi Pizza Fest będą mogli próbować festiwalowych pizz zarówno w lokalach biorących udział w święcie, jak i zamawiając wybrane propozycje do domu za pośrednictwem serwisu PizzaPortal.pl. W każdej z opcji lokale zaproponują inne przysmaki, dlatego warto skorzystać z obu. Aż 16 restauracji i pizzerii z Łodzi, Aleksandrowa i Pabianic zaprosi na festiwalowe przysmaki na miejscu, a z blisko 40 lokali będzie można zamówić pizzę przez internet z dostawą pod wskazany adres.

Wszystkie pizze dostępne w zamówieniach online, wezmą udział w specjalnym plebiscycie na najpopularniejszą pizzę wydarzenia. Serwis PizzaPortal.pl nagrodzi pizzerię, której festiwalowa propozycja będzie najczęściej zamawiana przez internet. Lokal, który ją przygotuje otrzyma pakiet promocyjno-reklamowy o wartości 15 tys. zł, na który składa się reklama w internecie i lokalnej prasie oraz vouchery do wykorzystania na PizzaPortal.pl.

Festiwalowe restauracje i pizzerie przygotowały dla gości pyszne propozycje. W lokalach stacjonarnych królowała będzie autentyczna pizza włoska przygotowywana zarówno według klasycznych receptur z włoskimi dodatkami, jak i z bardziej nietypowymi składnikami. Obok tradycyjnych serów i wędlin prosto ze słonecznej Italii, na plackach pojawią się mięsa, owoce morza, grzyby, pikle czy orzechy. Będą też dodatki inspirowane kuchnią polską, jak wędzone sery góralskie czy śliwki, a także bardziej egzotyczne, azjatyckie składniki. Restauracje przygotowały też dodatkowe atrakcje. Pizzeria Toskania do każdej festiwalowej pizzy poda włoski deser w prezencie, a Solo Pizza z okazji Światowego Dnia Pizzy zaproponuje gościom specjalny rabat. W ramach festiwalu odbędą się też warsztaty dla blogerów organizowane przez serwis PizzaPortal.pl.

🍕 Bawełna (Rynek Manufaktury)
Pizza Bel Saporita – placek pizzowy, kiełbasa Nduja, ser tallegio, mozzarella, czerwona cebula, marynowane kwiaty brokuła, roszponka. Cena: 42 zł

🍕 DaVella (Inflancka 6)
„Rozbestfiona pizza” na sosie pomidorowym z rostbefem, porem, szparagami i bazyliowym pesto. Cena: 34 zł

🍕 Essenza Italiana (Piotrkowska 89)
Pizza Gourmet Gamberona – wypiekana na cieście z włoskiej mąki pszennej o wysokiej hydratacji i bardzo długim okresie dojrzewania w celu uzyskania wysokiej strawności, z grillowanymi krewetkami, cukinią, delikatnie pikantnymi pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą fior di latte. Cena: 32 zł

🍕 Farina Bianco (Piłsudskiego 14)
Pizza Qualità – #szynka Prosciutto crudo di Parma San Michele D.O.P. #ser Burrata Gioiella di Puglia #prażone orzeszki pini #sos pomidorowy #rukola i bazylia #oliwa z oliwek Extra Vergine 'Selezione speciale’ Grezzona di Frantoio O.U.E. z limonką i solą morską. Cena: 42,90 zł

🍕 Forno Nero Pizza Napoletana (Piotrkowska 79)
Pizza Salsiccia – sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, salsiccia fresca, czerwona cebula, rukola. Cena: 36 zł

🍕 Heksagon (Pomorska 144)
Pizza Viollete – sos serowy, mozzarella, krewetki, chorizo, kurczak, pomidorki cherry, szpinak, rukola. Cena: 28 zł

🍕 La’Qra Bistro (Żwirki 26)
Pizza Formaggio di Pecora – mozzarella, oscypek, suszone śliwki, boczek. Cena: 33 zł

🍕 Otwarte Drzwi (Piotrkowska 120)
Pizza na cieście barwionym sepią mątwy, sos na bazie mleka kokosowego, chili, kolendry, limonki i trawy cytrynowej, krewetki, mule, kalmary, kolendra, chili i sos z mango. Cena: 34 zł

🍕 Pizzeria Trattoria Presto Aleksandrów Łódzki (Aleksandrów Łódzki, Wojska Polskiego 12)
Pizza na sosie pomidorowym, ser Mimolette, wołowina, domowe pikle marynowane z chilli, karmelizowana cebula, pikantny sos serowy. Cena: 30 zł

🍕 Solo Pizza Piotrkowska (Piotrkowska 41)
Pizza Podhalańska – sos pomidorowy, mozzarella, ser wędzony, świeża papryka, ogórek konserwowy, boczek. Cena: 22 zł (9 lutego rabat 20% na wszystkie pizze poza festiwalową)

🍕 Spółdzielnia (OFF Piotrkowska)
Pizza Margherita Napoletana – mozzarella Fior Di Latte D.O.P, pomidory San Marzano D.O.P, świeża bazylia (istnieje możliwości dodania włoskich składników). Cena: 24 zł

🍕 Tawerna Pepe Verde (Rynek Manufaktury)
Pizza bianca z mozzarellą fior di latte, ricottą, duszonymi grzybami, pancettą i cebulą Cena: 34 zł

🍕 Pizzeria Toskania (Piotrkowska 102)
Pizza z mozzarellą, szarpaną wołowiną, pastą z trufli, szpinakiem i serem taleggio. Cena: 32 zł (do każdej pizzy festiwalowej mini panna cotta z musem malinowym w prezencie)

🍕 Trattoria Bandiera Italiana (Pabianicka 115)
Pizza Rinfrescante (orzeźwiająca) – pizza z rukolą, serem kozim, suszonymi pomidorami, prażonym słonecznikiem oraz karmelizowana cebulą, na bazie z mozzarelli i oliwy. Podawana z limonką do skropienia. Cena: 25,90 zł

🍕 Zielona Górka (Pabianice, Zielona 8)
Pizza Chorizo (neapolitańska) – mozzarella di bufala, pomidory san marzano, świeża bazylia, oliwa extra vergine, pecorino romano, chorizo. Cena: 27 zł

🍕 Zjadliwości. Kuchnia roślinna. (Piotrkowska 102A)
Pizza Bliskowschodnia – roślinna pizza orkiszowa z sosem z pomidorów i palonych bakłażanów, grillowaną cukinią, pieczoną cieciorką, czerwoną cebulą, sezamem, granatem oraz świeżym szpinakiem i miętą. Cena: 28 zł

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *