I Festiwal Prawdziwej Czekolady

czekolada18 i 19 września, w Strefie Potrzeb Kulinarnych u Milscha przy ul. Łąkowej 21 zorganizowany zostanie I Festiwal Prawdziwej Czekolady.

Za oknami powoli robi się jesień, deszczowe dni nastrajają melancholijnie i refleksyjnie. Organizatorzy zapraszają w podróż po tajemniczym świecie czekolady. Odkrycia czekolady wszystkimi zmysłami – smakiem, zapachem, dotykiem, słuchem, węchem…

Program Festiwalu:

Sobota 18.09

14.00       Otwarcie festiwalu            
14.10       Instrukcja obsługi czekolady          
14.40       I tasting: “owocowa rozkosz”         
15.30       Historia czekolady            
16.45       Art Choco czyli sztuka opakowania czekolady           
17.15       II tasting:  „nowa klasyka”              
18.15       Produkcja czekolady         
19.00       III tasting „zmysłowy duet”: Czekolada i Wino              
21.00       Projekcja filmu i zakupy

Niedziela 19.09

11.00       Czekoladowe gry i zabawy dla dzieci
12.00       IV tasting: „Czekoladowa rewolucja”
13.00       Czekoladowa poezja Witolda Smętkiewicza
13.30       Rzecz o pitnej czekoladzie
14.15       V tasting: “Nowości Zottera”
15.30       Prezentacja niezwykłej czekolady Valrhona
16.00       Czekoladowe wariacje w kuchni
17.00       Recital Aleksandry Sobiech

Karnety w cenie 45 zł upoważniają do wejścia na wszystkie wydarzenia Festiwalu.Bilet na jednorazowy tasting w cenie 10 zł. Wyjątkiem jest III tasting „zmysłowy duet”: Czekolada i Wino, na który bilet kosztuje 20 zł. Karnety oraz bilety są do nabycia w Punkcie Informacji Turystycznej w Manufakturze (poniedziałek – sobota 10.00-22.00, niedziela 10.00-21.00).

Rezerwacje pod adresem festiwalczekolady@gmail.com – rezerwacje do odbioru w Punkcie Informacji Turystycznej do 17 września do godziny 22.00.

Patronem medialnym imprezy jest Plaster Łódzki.

/foto. www.sxc.hu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *