Festiwal Fine Dining – ostatnie dni

To już ostatnie dni #NowyFineDining. Sprawdź najbardziej luksusowe dania, których spróbujesz podczas Fine Dining Week!
Kto nie miał okazji spróbować unikalnych dań #SpozaKarty serwowanych podczas Fine Dining Week, ma na to ostatnią szansę! Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej i świadomego hedonizmu potrwa jeszcze tylko do niedzieli, 5 grudnia. Rezerwacji 5-daniowych doświadczeń dokonasz na www.FineDiningWeek.pl. Podpowiadamy, które restauracje warto odwiedzić, aby skosztować najbardziej luksusowych dań podczas tej edycji Festiwalu.
QUALE – ŁÓDŹ
W łódzkim Quale spróbujecie festiwalowych propozycji takich jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem, czy opalanej nad drewnem jagnięciny z jesiennymi warzywami oraz jogurtem miętowym.
Chmielna – Trójmiasto (Gdańsk)
Jeśli będziecie nad morzem koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbka i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith.
Trzy Gęsi – Kraków
Najlepsze wydanie gęsiny, znajdziecie w tematycznej, krakowskiej restauracji “Trzy Gęsi”. W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?
Elixir by Dom Wódki – Warszawa
Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!
Scena Kulinarna Art Restaurant – Silesia (Bytom)
Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.
Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem.
Rezerwacje: www.FineDiningWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 listopada – 5 grudnia
Kontakt dla mediów: lodz@restaurantclub.pl