plakat-FDS-FBWielkimi krokami zbliza się VIII edycja Festiwlau Dobrego  Smaku. Między 16 a 19 czerwca łodzianie będą mogli spróbować konkursowych potraw w wybranych restauracjach, a następnie zagłosować na swojego faworyta. W tym roku kulinarne święto Łodzi urozmaici Festiwal Kawy oraz regionalne wydarzenie, Smaki Ziemi Łódzkiej.

Program VIII edycji Festiwalu dobrego Smaku:

Konkurs na najlepszą restaurację festiwalową
16-19 czerwca 2011 (czwartek- niedziela)
Ulica Piotrkowska i Manufaktura

Hasło przewodnie: „Skrzydełko cz nóżka”  nawiązujące do francuskiej komedii z Louisem de Funes:). Porcja dania festiwalowego w cenie 10 zł. Anonimowe jury oraz łodzianie wybierają najlepszą restaurację Finał konkursu w niedzielę 19 czerwca, nagrody czekają!

Festiwal Kawy
18-19 czerwca Boston Cafe Ogrodowa 19

Pokazy baristów, latte art, cup tasting, alternatywne sposoby parzenia kawy, pokazy filmów i wystawa zdjęć. Prezentacje profesjonalnego sprzętu do parzenia kawy. Konkurs w kawiarnich na najlepsze espresso i najlepsze capuccino- kawa w wwekend festiwalowy w cenie 3 zł. Jyry oceni smak najlepszej capuccino i espresso, Łodzianie- ulubioną kawiarnię

Szkoła Dobrego Smaku
18-19 czerwca 2011, Restauarcja Spatif

Warszaty kulinarne pod okiem szefa kuchni Restauracji Spatif.
Goście specjalni: Grzegorz Łapanowski i Andrzej Polan

Kulinarna Gra Miejska
Sobota, 18 czerwca ul Piotrkowska
Pasaż Schillera zbiórka godz. 12:00

Wszyscy uczestnicy otrzymają mapy z wytyczonym szlakiem festiwalowych lokali. Rozwiązanie czekających tam zadań i zebranie jak największej ilości punktów przybliży drużyny do zwycięstwa. Dla najlepszej drużyny czekają bardzo atrakcyjne nagrody.

Strefa Zakupów Kulinarnych
17-19 czerwca Piątek – Niedziela

W drewnianych domkach na rynku Manufaktury będzie można degustować i kupować co tylko dusza zapragnie! Znajdziecie tam m.in. specjały prosto z Grecji, produkty orientalne, polską żywność ekologiczną, a nawet sprzęty kuchenne 🙂

Smaki Ziemi Łódzkiej

W sobotę 18 czerwca na rynku Manufaktury królować będą „Smaki Ziemi Łódzkiej”.  Event Urzędu Marszałkowskiego promuje kuchnię regionalną oraz tradycje ludowe województwa łódzkiego. Smaki Ziemi Łódzkiej to okazja, aby zobaczyć mistrzynie kuchni w akcji oraz zrobić zakupy na regionalnym jarmarku.

Zobacz także:

Festiwal Dobrego Smaku 2011 – restauracje

Festiwal Dobrego Smaku 2011 – zapowiedź

Lili najlepszą restauracją Festiwalu Dobrego Smaku 2010 (foto+wideo)

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
kulinarna-awangarda-fb1
Festiwal Zielone Smaki Łodzi 2017
#17milionówGroszy
urodzinylodzi2
Urodziny Łodzi 2015 – bezpłatne wycieczki

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*