Festiwal Azjatycki przy Piotrkowskiej 217

W Łodzi w ostatni weekend marca(30-31.03) odbędzie się Festiwal Azjatycki. To wydarzenie łączące w jednym miejscu wiele kultur oraz kuchni prosto z Azji.

Jest to miejsce w którym będzie można spróbować azjatyckich smaków, ale również przeżyć nowe doznania kulinarne czy też zaczerpnąć inspiracje, które można powtórzyć w swojej kuchni. Zapachy pysznych potraw pobudzą głód, natomiast szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce gdzie można spędzić cały dzień.

Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy indyjska aromatyczna pakora? A może gruzińskie chaczapuri czy libański tabbouleh? W Łodzi zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Będzie marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i wietnamskie kanapki bahn mi.

Spodziewamy się jak zawsze ok 30 stoisk:
Kuchnia koreanska – dużo kiszonej kapusty kimchi, makaron udon i z batatów, koreańskie pierożki mandu– 3 stoiska będą miały kuchnię koreańska ( Massita, Kung fu Kimchi, Kimchi Polska)
Kuchnia chińska – pierożki dim sum gotowane na parze, wiele smaków, cieniutkie ciasto ( Parnik)
Kuchnia Tajska – pad thai z owocami morza lub kurczakiem ( Kung Fu Kimchi )
Sushi! Najlepsze japońskie sushi ( sushi drive)
Ramen – bo japonia to nie tylko sushi. To esencjonalny japoński wywar z różnymi dodatkami i makaronem.
Pierożki gyoza – bo japonia to nie tylko ramen i sushi 😊 Cieniutkie pierożki w wersji warzywnej i z kurczakiem.
Kuchnia wietnamska – kochamy ją najbardziej myląc ją z chińską – sajgonki, pierożki z krewetkami, i zupa Pho z wołowiną.

Piotrkowska 217,
30-31.03,
Sobota 12:00 – 20:00,
Niedziela 12:00 – 18:00
Wstęp bezpłatny!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *