10466858_10203069272590642_575952539_nW niedzielę, 8 czerwca dawną fabrykę Józefa Johna już po raz trzeci wypełniły restauracyjne stoiska oraz food trucki. Tym razem festiwalowa oferta została poszerzona o menu dla najmłodszych oraz specjalną Strefę Dziecka.

Łódź Street Food Festiwal nie mógłby się odbyć bez restauracji-furgonetek, które, w większości, długim korowodem przyjechały do naszego miasta z Warszawy. Nie gło zabraknąć również łódzkich mobilnych restauracji, czyli m.in. Gastromachiny, BB King, Tommy Burger, Pizza Truck, Bystro oraz Chili Moi Mili.

– Festiwal cały czas się rozwija, poszerzamy jego kulinarną ofertę, wprowadzamy nowe atrakcje, ale idea pozostaje bez zmian. Promujemy tzw. jedzenie na mieście, ale w wersji pełnowartościowych dań, które mimo przyrządzania „na szybko” są świeże, zdrowe i oczywiście bardzo smaczne – tłumaczy Radosław Szwugier, koordynator projektu Piotrkowska 217 z firmy OKAM Capital.

Dodatkowe atrakcje zapewniła łódzka Szkoła Tańca i Zabaw Twister, która w czasie Festiwalu zajmowała się malowaniem dziecięcych twarzy, skręcaniem balonów oraz organizacją zabaw, konkursów i gier. Niespodzianką tej edycji był także Kiermasz Kreatywnych.

/fot. Agata Kobierska

Zobacz także:

Street Food Festiwal – 2 edycja (foto)

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
W Arturówku powstaje Szmaragdowa Riwiera (foto)
_MG_4493
Łódź Holi Day na Piotrkowskiej 217 (foto)
DSCF1148
Festiwal OPP „Procent dla Łodzi” (foto)

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*