Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) w ponad 400 najlepszych restauracjach.

SmakuJEMY oczami!

Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu –  mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu, czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki. To zdjęcia potraw dodają tyle smaku naszym profilom w Internecie.[1]

Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać Gości do robienia zdjęć dań w Restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie. – To będzie najbardziej „instagramowa” edycja Restaurant Weeka, w której Restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by Goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach – zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager. Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na Gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich Restauracjach w całej Polsce!  – dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager.

Restauracje zachęcają do smakowania wzrokiem – oprawę graficzną kampanii Festiwalu stworzyła Anna Augustynowicz. Po raz pierwszy dzięki marce Klarna Goście Festiwalu będą mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach.

Najlepsze Restauracje z całej Polski!

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 miastach w największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu i Częstochowie. Swój udział zadeklarowało ponad 400 Restauracji – wśród nich  łódzkie Fatamorgana, Wzorcownia by W. Bober, Ramki Restauracja, Angelo Ristorante, Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***), Ciasno Jak W Ulu, Gỗ by Ha Long, KOKU Sushi (Piotrkowska),Miska Gastro Bowls (Puro Hotel),Piwnica Łódzka,Ryby & Owce, Sendai sushi & ramen, Sote – NoBo Hotel***.

Autorskie menu w okazyjnej cenie!

 

69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) – tylko tyle festiwalowi Goście zapłacą za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu. Premierowo w Warszawie dostępny będzie również bezalkoholowy mocktail Martini Vibrante. Co więcej – dzięki Klarna pierwszy raz można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej Restauracji podczas jednego Festiwalu.

Menu jesiennej edycji zaskakuje! Będzie sezonowo i zdrowo, stąd sporo grzybów, jesiennych warzyw i owoców w wielu ciekawych odsłonach. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs takich jak wołowina, jagnięcina, a nawet dziczyzna! Miłośnicy zielonego menu również znajdą coś dla siebie, bowiem tradycyjnie dostępne będą także dania wegetariańskie i wegańskie.

W dobie inflacji i rosnących cen jedzenia, Restaurant Week jest atrakcyjną propozycją dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych Restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie 69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji), a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w Restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

 

SPRZEDAŻ TRWA!

Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022

 

[1]https://books.google.pl/books?id=iBPTDwAAQBAJ&pg=PA62&lpg=PA62&dq=appearance+of+food+50%25&source=bl&ots=4dVF5XJvgr&sig=ACfU3U37Bc6Dx7iaxmVedPMyJZxzpiEmsw&hl=pl&sa=X&ved=2ahUKEwiD9vPNx835AhWa6CoKHWSNDZ8Q6AF6BAgrEAM#v=onepage&q=appearance%20of%20food%2050%25&f=false

 

PODZIEL SIĘ
POWIĄZANE POSTY
Otwarcie sezonu targów rękodzieła i vintage na Księżym Młynie
odkryjktym
Odkryj Krym na nowo!
KM_gwiazdkowy
Gwiazdkowy Młyn

ZOSTAWIĆ KOMENTARZ

*